VVD wil verlaging hondenbelasting en meer toezicht op overlast hondenpoep

De VVD is voor lage lokale lasten voor de inwoners van de gemeente Tiel. In de commissie Ruimte heeft de VVD in het kader van dit onderwerp aangegeven voorstander te zijn van belastingverlaging en meer toezicht op overlast.

In de samenleving horen wij namelijk veel klachten over overlast van loslopende honden en hondenpoep. Het is daarom van belang dat het toezicht hierop wordt verbeterd. Het gaat dan met name om uren in de ochtend, avond en weekenden. Het bleek dat met name op deze tijdstippen extra handhaving gewenst is.

Door een verdeling van 50/50 van het structurele voordeel op de hondenbelasting wilde de VVD gisteravond 50% van het bedrag inzetten voor extra toezicht. Hiermee konden we circa 250 extra uur voor handhaving inzetten op de genoemde tijdstippen. Met de andere 50% van het structurele voordeel kon de hondenbelasting worden verlaagd. De lasten zouden hiermee dus worden verlaagd.

Hiermee lag volgens de VVD een uitstekend voorstel voor zowel de hondenbezitters alsmede voor onze inwoners zonder een hond als huisdier.

Voor dit voorstel pleitte ook de PVDAHet is dan ook dat wij samen met de PVDA het initiatief hadden genomen om dit voorstel in te dienen middels een amendement.

Helaas heeft gisteravond de Gemeenteraad met een nipt verschil niet voor ons voorstel gestemd. De Gemeenteraad heeft besloten om het structurele voordeel volledig te besteden aan handhaving.

 

Mark Smits

Raadslid VVD afdeling Tiel