Wim van Baal over zijn eerste ervaringen als raadslid.

Hoewel Wim van Baal geen onbekende is in de Tielse politek, is hij onlangs als raadslid namens de VVD benoemd. Hieronder vertelt hij over zijn eerste ervaringen in deze functie.

In de raadsvergadering van 26 augustus jl., ben ik geinstalleerd als lid van de Raad, namens de VVD in de Gemeente Tiel. Ik hoop deze periode tot aan de nieuwe verkiezingen, net zo goed qua inhoud, beleving, samenwerking te functioneren als mijn voorgangster Heske Groenendaal.
Tijdens deze raadsvergadering had ik gelijk al mijn maidenspeech (Raadsvoorstel Parkeer Route Informatiesystemen). Het was zeker even wennen voor mij om namens de VVD Fractie voor de eerste maal dit voorstel/ onderwerp te vertegenwoordigen.
Al met al vond  ik deze 1e raadsvergadering spannend. Jammer dat de motie vrij parkeren Tiel in de maand december 2015, die we samen met het CDA hadden ingediend, geen meerheid kreeg van alle andere partijen. Maar ja, dat is democratie.
Op naar de gezamenlijke uitvoering van het Bloesemakkoord, namens de partijen die in de coalitie zitten en proberen de speerpunten, die wij hebben genoemd in ons partijprogramma tijdens deze raadsperiode te realiseren.


Wim van Baal