Gratis parkeren in december 2015 in Tiel.

In de raadsvergadering van augustus heeft de fractie van de VVD, samen met de fractie van het CDA, een motie ingediend waarin wij aan de raad hebben gevraagd om de gehele maand december gratis parkeren op de parkeerterreinen rondom het centrum mogelijk te maken.

De VVD vindt het belangrijk dat de binnenstad van Tiel aantrekkelijk is voor inwoners en bezoekers. Er worden diverse maatregelen genomen om Tiel nog bruisender te maken, kijk bijvoorbeeld naar de bloembakken en de banieren die de stad sieren. 

Tegelijkertijd is het zo dat door diverse bouwwerkzaamheden het centrum van onze stad voor automobilisten niet altijd even gemakkelijk te bereiken is. 

Voor winkeliers en horeca is dit, juist in de decembermaand die belangrijk is voor hun omzet, een factor die hier negatief op kan werken. 

Ook internet-aankopen en de huidige conjunctuur zijn oorzaken waardoor ondernemers het niet gemakkelijk hebben. 

Dit waren de belangrijkste redenen waarom wij deze motie hebben ingediend. 

Onze fractie betreurt het dan ook, dat behalve het CDA en ProTiel, ons plan om gratis te kunnen parkeren op de parkeerterreinen gedurende de hele maand december 2015 niet wordt ondersteund door de overige partijen. 

Ans Duquesnoy – van den Heuvel 

Fractievoorzitter.


Foto: de Gelderlander