Rivierenland staat weer op het vizier bij de Provincie

© VVD Tiel

Tiel – De afgelopen vier jaar heeft Mark Smits uit Tiel zich in gezet voor de belangen van Rivierenland in de provincie Gelderland. Mark zegt hierover: “Mijn indruk dat Rivierenland vrijwel geen rol speelde in het beleid van de provincie bleek redelijk te kloppen. Daarom heb ik mijzelf de afgelopen periode ingezet om dit te veranderen. Met voorlopig succes”. 

 

Rijnbrug

 

De Rijnbrug bij Rhenen zorgt dagelijks voor lange files. Om deze situatie te verbeteren is veel geld nodig. “De provincie Gelderland was voornemens om het project te stoppen. Naast de 80 miljoen die Gelderland en Utrecht beschikbaar hadden gesteld moest er nog eens 50 miljoen euro bij. Dat werd Gedeputeerde Staten teveel”.  Mark heeft vervolgens met andere partijen een motie ingediend om te gaan lobbyen in Den-Haag voor geld voor de Rijnbrug. “De Rijnbrug is een Rijksbrug. Ik vond het logisch dat het Rijk zou bijdragen aan deze brug. Door de extra middelen voor infrastructuur en de grote woningbouwopgaven in het gebied zagen wij kansen”. 

 

“Samen met onze lijsttrekker Helga Witjes en de Taskforce, bestaande uit ondernemers en politici, onder leiding van VVD Wethouder Remco Dijkstra uit Tiel, hebben wij de deur in Den-Haag platgelopen. Ik ben meerdere malen op bezoek geweest bij Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis die kamervragen heeft gesteld aan de minister. Daniel heeft ook de Rijnbrug bezocht. Mede dankzij zijn druk, de druk van de Taskforce en de lijnen van de VVD Gedeputeerde is het ons gelukt dat het Rijk maar liefst 40 miljoen euro bijdraagt aan de verbetering van de brug. Daar ben ik best trots op”, aldus Mark.  

 

Logistieke hotspot Medel

 

“De gemeenten Neder-Betuwe en Tiel werken goed samen. Op industrieterrein Medel langs de A15 ligt namelijk een uniek logistieke hotspot met innovatieve bedrijven. Deze bedrijven zorgen voor banen in onze regio. Ik merkte dat de focus in de provincie niet op deze hotspot lag. Brabant en Limburg hebben ook logistieke hotspots die stegen in de ranglijsten. Er moest daarom wat gebeuren”; aldus Mark. 

 

In de Provincie heeft Mark daarom - met ruime steun vanuit andere partijen - moties ingediend om Medel aantrekkelijker te maken. Mark zegt hierover; “We willen vervoer met pakketjes door lucht mogelijk maken, door middel van drones. Daarnaast moeten er betere truckparkeerplaatsen komen zodat chauffeurs fatsoenlijk kunnen parkeren en gebruik kunnen maken van douches, toiletten en meer. Dit is ook goed voor de bedrijven op Medel. Zij kunnen de chauffeurs daardoor goed faciliteren. Maar het is ook voor de verkeersveiligheid. Chauffeurs kunnen beter uitrusten en de trucks veilig parkeren”.  

 

Nummer 2 op de VVD lijst

 

“We zijn nog niet klaar”!; zegt Mark. “Voor mijn gevoel ben ik net pas begonnen en liggen er nog veel uitdagingen voor Rivierenland. Zoals het bouwen van veel nieuwe woningen voor iedereen. Dus voor bijvoorbeeld starters, doorstromers en ouderen. Immers is de woningnood hoog. Maar ook het verbeteren van de A15, het veiliger maken van de provinciale wegen en het zorgen voor goed Openbaar Vervoer heeft hier prioriteit. Ik ben op de tweede plaats gezet op de kieslijst van de VVD in Gelderland. Daar ben ik heel trots op. Ik ben erg gemotiveerd en enthousiast om door te gaan voor Rivierenland. Ik hoop daarom opnieuw op het vertrouwen en steun uit Rivierenland. 

Stem daarom lijst 1, VVD nummer 2. Ik ga ervoor”! aldus Mark Smits.