Januari 2023 door Emmy Visser

© VVD Tiel

De eerste maand van het jaar is alweer voorbij. Het politieke jaar begon door het reces pas halverwege de maand.

In de eerste dagen en weken een aantal nieuwjaarsrecepties en bijeenkomsten bezocht, waarbij de plannen van 2023 nog eens uit de doeken werden gedaan.

De nieuwjaarsbijeenkomst van Dynamiek met de ketenpartners was gezellig, een goed georganiseerde maaltijd en leuk om met bekenden en onbekenden van gedachten te wisselen.

Vorige week bezocht ik de bijeenkomst van het Armoedepact, dat zich ten doel stelt van Armoede naar Beter.

Een aantal jaar geleden is er in Tiel, door verschillende organisaties en bedrijven, de alliantie Armoedepact  ondertekend.

Als commissielid van de VVD en als professional zet ik mij in om armoede binnen gezinnen en hun kinderen in beeld te krijgen.

Tiel heeft als Gemeente ongeveer 300 kinderen die in armoede leven. Een uitje, sport en kleding is voor deze kinderen en hun gezinnen financieel vaak niet haalbaar. Om deze gezinnen en kinderen hierin tegemoet te komen biedt de Gemeente Tiel diverse, veelal op vrijwillige basis, hulp. Denk aan de voedselbank, kleding-speelgoed bank, schuldhulpverlening, taallessen en de energiebijdrage. De Sociale Poort is hierbij een belangrijk instrument om hulp te vragen en te verwijzen.

Tijdens deze bijeenkomst hebben ook de professionals input kunnen geven en van elkaar kunnen horen welke initiatieven Tiel nog meer te bieden heeft.

Als commissielid van de VVD neem ik deze input mee om onze fractieleden te informeren en bovenal via deze weg ook als fractie goed mee te nemen in onze taak dicht bij de burgers met hun zorgen beter te bedienen.

Preventie en vroegsignalering zijn hierin de kernwoorden! 

Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst hier nog meer mooie ontwikkelingen en verbeteringen over melden.

Ondertussen vierde ik ook nog mijn verjaardag. Op naar een mooi gezond, uitdagend, liberaal en zorgzaam nieuw levensjaar!


Emmy Visser