Remco Dijkstra kandidaat wethouder voor VVD Tiel

TIEL – De Tielse VVD is blij dat Remco Dijkstra bereid is om namens de VVD in het college van Tiel zitting te nemen. Uiteraard moet de Tielse VVD dan voldoende stemmen hebben behaald en deel uit gaan maken van een nieuwe coalitie. VVD Tiel lijsttrekker Wim van Baal zegt hierover; “Met Remco Dijkstra zou Tiel een topbestuurder krijgen met goede lijnen richting de Provincie en Den Haag. Dat zou voor Tiel heel goed zijn gezien de uitdagingen waar wij voor staan”. 

 

Lange politiek carrière

 

Remco kent Tiel zeer goed. Hij begon zijn politieke carrière in de gemeenteraad van Buren. Eerst als raadslid, later als lijsttrekker en fractievoorzitter. Vervolgens werd hij statenlid en fractievoorzitter voor de VVD in de Provinciale Staten van Gelderland. Vanaf september 2012 tot en met maart 2021 was hij lid van de VVD-fractie in de Tweede Kamer als woordvoerder mobiliteit. “Deze ervaringen zouden goed van pas komen met onze wens om de rondweg en derde ontsluitingsweg voor Passewaaij aan te gaan leggen”; aldus Wim. “Ook op financieel gebied is Remco goed onderlegd. Deze competenties en vanwege het feit dat hij makkelijk benaderbaar is maken hem de ideale wethouder voor Tiel”.

 

Stem VVD Tiel 

 

Tiel is toe aan verandering van koers, met een sterk en integer bestuur.  “Geen gesjoemel of achterkamertjes maar aanpakken en gaan voor de belangen van alle inwoners van Tiel. Dat is wat Tiel nu nodig heeft”, aldus Wim. Daarom is het belangrijk dat de VVD ruim de grootste wordt in Tiel. Dan kan de VVD het voortouw nemen in de gesprekken en kunnen we zorgen voor een stabiel bestuur. “Met onze kwalitatief uitstekende fractie, goed verkiezingsprogramma en deze sterke wethouders kandidaat hoop ik dat Tiel op 14, 15 of 16 maart haar stem aan de VVD geeft, zodat we kunnen bouwen aan een goede toekomst voor alle Tielenaren”! Aldus VVD lijsttrekker Willem van Baal.