VVD Tiel: Tegen ‘Anders Wonen’ project op deze locatie

Tiel – De Tielse VVD ziet de geplande locatie van de zes vrijstaande woonunits voor mensen met een psychiatrisch probleem of verslavingsprobleem op de Schaarsdijkweg en Lingeweg niet zitten. VVD commissielid Wim Wildschut zegt hierover; “De VVD vindt ook dat deze mensen een goede plek verdienen waardoor zij weer toekomstperspectief krijgen. Dat is heel belangrijk.  Echter is déze plek niet conform de kaders die de Gemeenteraad aan het College heeft meegegeven”. 

Vasthouden aan de kaders 

De Tielse VVD houdt, net zoals het CDA, vast aan de kaders die zijn meegegeven aan het Tielse College. Dit betekent onder andere 24/7 begeleiding en goede controle op externe invloeden zoals drugscriminaliteit. “Daarnaast moet er een goed plan liggen voor de veiligheid en leefbaarheid voor omwonenden. Dit blijkt nu niet het geval”; aldus Wim. De randvoorwaarden, criteria en aandachtspunten zijn vanuit een te eenzijdig perspectief op de doelgroep ‘Anders Wonen’ gericht. Niet op de omwonenden.  Diverse aspecten zijn buiten beschouwing gelaten zoals bijvoorbeeld de (sociale) veiligheid van onze kinderen. Het is een van drukste fietsroutes van Tiel, met veel schoolgaande jeugd en jeugd die van en naar de sportclubs gaan. 

Het is dan ook voor de VVD onbegrijpelijk dat het college geen verder onderzoek heeft gedaan naar de veiligheidsrisico’s. Te denken valt hierbij aan risico’s van de beoogde woonvorm voor de leefbaarheid voor wat betreft overlast, veiligheid, criminaliteit, woon- en leefklimaat, onveiligheidsgevoelens bij passanten en omwonenden en woongenot van de omliggende buurt. 

Minder prikkels

“Het is beter te kijken naar een andere locatie die wel aan deze voorwaarden voldoet en die kleinschaliger is én op een plaats wordt gesitueerd waar minder prikkels zijn”, aldus Wim. Prikkels zullen er in overvloed zijn: De verkeersdrukte en de drukte op de omliggende sportvelden zullen geluidsprikkels geven. Bovendien is het een belangrijke route voor hulpdiensten al dan niet met sirenes. 

“Dit lijkt nu al een valse start te gaan worden en dat lijkt ons voor zowel de omwonenden als voor de mensen die in de containers gaan wonen geen goede basis”. 

De Tielse VVD zal daarom tijdens de komende raadsvergadering tegen dit huidige plan stemmen.