Wim van Baal is gekozen als lijsttrekker voor de VVD in Tiel

TIEL - Wim van Baal is donderdagavond tijdens de ledenvergadering gekozen als lijsttrekker voor de VVD in Tiel. Wim zegt hier over; “ik ben trots dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven om de Tielse VVD te gaan aanvoeren”. 

Ondernemend 

In de Tielse samenleving is Wim een bekend gezicht. Hij heeft zich bijvoorbeeld ingezet voor Tennisvereniging Groenendaal en ondernemersclub ‘Betuwe in Zaken’. Verder was Wim voorzitter van het huidige ‘Hart van Tiel’ en zorgde hij er samen voor dat Voetbalclub TEC naar een hoger niveau werd gebracht. “Ik ben geen man om stil te zitten. Ik krijg er energie van om zaken vooruit te helpen. Overal zie ik kansen. Simpele aanpassingen kunnen soms een enorme positieve impact hebben. Dit wil ik nu voor onze stad gaan doen”, aldus Wim. 

VVD 

Binnen de VVD is Wim al jarenlang actief. Hij was eerst actief in het bestuur en nu zit Wim sinds 2015 in de gemeenteraad. “In deze periode heb ik veel contacten opgebouwd op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Deze waardevolle contacten wil ik gaan inzetten voor onze stad”, aldus Wim. 

Bouwen

Donderdagavond is ook het VVD verkiezingsprogramma door de leden vastgesteld. Een programma met bekende VVD speerpunten zoals; veiligheid, een gezond financieel beleid en een bereikbaar Tiel. “Daarnaast wil de VVD ervoor zorgen dat er veel meer gebouwd gaat worden. Veel mensen in Tiel en daarbuiten kunnen op dit moment geen geschikte woning vinden. Daarom moeten we flink gaan uitbreiden” aldus Wim. 

Groen op orde en Passewaaij 

“Tiel verloederd en wordt slecht onderhouden. Het onkruid staat soms metershoog. Het is letterlijk een doorn in het oog voor veel Tielenaren. Dit moet anders. Het groen moet op orde zijn”, aldus Wim. “Dit is een kerntaak van de gemeente”. Passewaaij staat ook prominent in het verkiezingsprogramma. Volgens de VVD moet Passewaaij nu eindelijk haar rondweg en ontsluitingsweg krijgen. 

“Tiel gaat binnenkort meer horen over onze plannen voor de nieuwe koers voor de stad. Het roer moet echt om. Het draait immers om de inwoners van Tiel. Die moeten weer centraal gaan staan.”; aldus Wim. 

In november zal de gehele kandidatenlijst worden vastgesteld. VVD Tiel houdt u uiteraard op de hoogte via haar website en haar sociale media kanalen; Facebook, Twitter en Instagram.