Locatie Kwadrant uitgesloten voor huisvesting arbeidsmigranten

De foto's zijn gemaakt door Jan Bouwhuis.

© Jan Bouwhuis

Woensdag 13 oktober heeft de Tielse gemeenteraad ingestemd met de motie: Initiatief huisvesting arbeidsmigranten locatie Kwadrant. Met deze motie vraagt de raad het college of de huisvesting van arbeidsmigranten op een bedrijventerrein gerealiseerd kan worden en stelt de raad dat locatie Kwadrant per direct uitgesloten dient te worden voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

De VVD, PvdB en PvdA vinden het belangrijk dat er een duidelijk ontwikkelkader bestaat voor de huisvesting voor arbeidsmigranten en dat gekeken moet worden naar mogelijke aanpassing van de kaders met betrekking tot het buitengebied en/of bedrijventerreinen. Het ontwikkelkader dient ook afgestemd te worden met andere gemeenten, zodat Tiel niet alleen een “lasten”-gemeente wordt. En er moet rekening worden gehouden met Tielse Woonvisie 2019-2023 waarin vastgelegd dat een stapeling van problemen op buurtniveau voorkomen dient te worden. Deze uitgangspunten en doelstellingen komen in het huidige ontwikkelkader nog onvoldoende tot uitdrukking.

De huidige ontwikkelingen in Tiel-West tonen aan dat de huisvesting van arbeidsmigranten veel losmaakt in samenleving. De gemeenteraad wil dan ook voortdurend, maar in ieder geval minimaal eens per twee maanden, op de hoogte worden gebracht van de voortgang.