Marcel Melissen niet beschikbaar als lijsttrekker VVD Tiel

Tiel5 mei 2021 

Marcel Melissen 
niet beschikbaar als lijsttrekker VVD Tiel 

Hierbij deel ik u mede dat ik mezelf niet beschikbaar stel als lijsttrekker VVD Tiel voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. 

Vanaf 1998 tot er met 2018 heb ik me kandidaat gesteld voor de gemeenteraad van Tiel, waarvan ik dat twee keer als lijsttrekker heb gedaan. In 2014 had ik de meeste stemmen van de stad, ondanks het gegeven dat ik toen nog geen wethouder was. Ik 
ben vier keer met veel voorkeurstemmen gekozen. Ook in 2018 is dat gebeurd en ben toen voor een tweede periode van het wethouderschap gegaan.  

Persoonlijk vind ik 
dat het nu tijd is voor een nieuw gezicht als lijsttrekker voor de VVD Tiel en om die reden kondig ik nu aan dat ik in ieder geval geen kandidaat zal zijn en daarmee de weg open voor onze nieuwe talenten die er in Tiel zijn. De nieuwe lijsttrekker kan zijn of haar eigen koers uitzetten, zoals bijvoorbeeld het schrijven van het verkiezingsprogramma. 

Een derde periode 
beschikbaar als wethouder houd ik in beraad. Voor die beslissing is voor mij een aantal factoren van belang. Uiteraard, de uitslag van de verkiezingen. Komt de VVD in de nieuwe coalitie? Zo ja, hoe ziet deze er dan uit? De inhoud van een eventueel coalitieakkoord is daarin zeer belangrijk. Van een wethouder wordt immers verwacht uitvoering te geven aan het coalitieakkoord. Zoals je mag verwachten dat de fracties van de coalitiepartijen vol voor de inhoud van het coalitieakkoord zullen gaan.  

In het dualisme is het logisch om eerst de inhoud
, lees de bestuurlijke opdracht voor de gemeente Tiel, met elkaar vast te stellen en daarna te bezien wie er het beste bij past om die opdracht (inhoud) uit te voeren.