VVD dient motie in voor Vergeten ondernemers tijdens de coronacrisis

Premier Mark Rutte zei in zijn speech op 16 maart vorig jaar: “We laten de ondernemers niet in de steek”, maar de werkelijkheid is ingewikkelder en maatwerk blijkt (nog) niet mogelijk terwijl de situatie van sommige ondernemers zo uniek of bijzonder is te noemen. De computer van de rijksoverheid zegt op dit moment alleen ja of nee. Iemand  die bij het KvK ingeschreven is op 3 januari 2020 heeft recht op ondersteuning, maar als dat een datum in 2019 ligt dan krijg je geen ondersteuning. Een datum moet niet bepalend zijn, maar wel de aangifte van de omzetbelasting. 

Landelijk wordt achter de schermen hard gewerkt aan het gevraagde maatwerk. Hiermee maakt men duidelijk dat wij ons niet verschuilen achter niet goed werkende systemen, maar dat wij opkomen voor de ondernemers zoals dat verwacht mag worden van de VVD. Een ondernemer die failliet gaat kost de gemeente geld en eenmaal gestopt wordt de kans op een herstart als de maatregelen versoepelen heel klein. 

Wij willen het goede werk achter de schermen ondersteunen door de 
noodklok te luiden richting de voltallige Tweede Kamer met het verzoek om meer maatwerk toe te passen voor ondernemers die tussen wal en schip vallen. Tevens vragen wij de gemeente Tiel de oren en ogen open te houden en in contact te blijven met de ondernemers.

De motie is op initiatief van de VVD door alle andere fracties ondersteund en ingediend. De motie is in de bijlage te lezen.