Discussieavond mobiliteit

Woensdagavond is ons raadslid Erik Rhebergen aanwezig geweest bij de discussieavond Mobiliteit georganiseerd door Erik Ziengs en Remco Dijkstra beide Tweede Kamerlid voor de VVD. Bijna 50 geïnteresseerden waarvan meerdere uit regio Rivierenland hebben in twee groepen gesproken over:

·         openbaar vervoer (trein, bus, taxi);

·         elektrisch vervoer (innovatie, duurzaam vervoer en biobrandstoffen);

·         infrastructuur (wegprojecten en Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimtelijke ordening en  Transport);

·         en verkeersveiligheid.

De opbrengst loopt uiteen van concrete uitvoeringsvoorstellen tot visies op mobiliteit in 2040 en vormt daarmee waardevolle input voor het verkiezingsprogramma.

De boodschap die Erik Rhebergen heeft ingebracht sluit aan op de boodschap van Regio Rivierenland en luidt: Investeer in de capaciteit van de A15 en de spoorlijnen in Rivierenland

“De rijksoverheid moet investeren in de capaciteit van de A15 en de spoorlijnen in Rivierenland. Rivierenland ligt in het midden van Nederland waar veel vervoersassen, zowel water, weg als spoor, elkaar kruisen. Rivierenland heeft vanwege zijn strategische ligging en de zich sterk ontwikkelende positie in de logistieke sector veel kansen om zich te ontwikkelen tot een logistieke hotspot van internationaal formaat. Een logistiek hotspot van formaat in Rivierenland betekent de komst van meer bedrijven, meer werkgelegenheid, meer inwoners, meer woningbouw en behoud van de welvaart. Een goede bereikbaarheid en verbinding naar de regio’s, steden en voorzieningen om ons heen is hierbij essentieel. Deze stopt niet bij gemeente- of regiogrenzen. Kansen zijn volop aanwezig in Rivierenland terwijl de randstad volslibt. Dus investeer in de capaciteit van de A15 en de spoorlijnen in Rivierenland en laat deze kans op succes niet liggen.”