VVD stelt vragen over vernielingen op spoorwegstation Tiel Passewaaij

TIEL - De VVD fractie heeft tijdens de commissievergadering van donderdag 2 april jl. vragen gesteld naar aanleiding van berichten dat recent veel vernielingen hebben plaatsgevonden op en in de omgeving van station Tiel Passewaaij. De fractie is van mening dat genoemde vernielingen het veiligheidsgevoel van de inwoners van Passewaaij en de gebruikers van het station ernstig aantasten. Dit is voor de VVD onacceptabel!


Vernielingen

Recent hebben veel vernielingen plaatsgevonden op en in de omgeving van station Tiel Passewaaij. Het gaat hierbij om omvergetrokken palen met verkeersborden en straatlantaarns, kapot geslagen glasplaten van de overkapping van de fietsenstalling en de vertrekstaat naast de kaartjesautomaat, en vernielde ruiten van de perronoverkapping. Ook zijn op diverse plaatsen graffiti uitingen aangebracht.

Wij wilden daarom van het College weten of het hun bekend is dat er recent veel vernielingen plaats hebben gevonden op en in de omgeving van station Tiel Passewaaij en of dit iets te maken zou kunnen hebben met de afwezigheid van camera’s. Wij hebben ook gevraagd wat er aan gedaan gaat worden om nieuwe vernielingen te voorkomen.


 

Camera’s

Burgemeester Beenakker laat weten bekend te zijn met de vernielingen en geeft aan dat dit speelt op de beide stations in Tiel. De Gemeente bespreekt momenteel de aanpak van de vernielingen in de Veiliger Wijk Teams en de inzet daarbij van camera’s wordt overwogen.

Zoals gezegd vindt de VVD de aantasting van het veiligheidsgevoel onacceptabel. De VVD Tiel pleit al lange tijd voor de inzet van (mobiele) camera’s. De preventieve werking die van cameratoezicht uitgaat, kan goed aangewend worden in gebieden, waar sprake is van-, of een verhoogd risico is op onveilige situaties.

De VVD vindt dat nu voldoende duidelijk is gebleken dat op de stations in Tiel sprake is van een verhoogd risico op onveilige situaties. In de eerstvolgende vergadering van de commissie Bestuur zal de fractie het College vragen naar de gekozen aanpak van de gemeente en daarbij aangeven dat de camera’s er nu toch echt weer moeten komen en blijven!