Regionale Mobiliteitsagenda

“Mobiliteit voor iedereen en een goede bereikbaarheid zijn belangrijke voorwaarden om Tiel en Regio Rivierenland aantrekkelijker te maken voor wonen, werken en recreëren. Maar er ontstaan steeds meer files op het regionale hoofdwegennet. De regionale spoorverbindingen met de omliggende grote steden staan onder druk doordat er meer Intercitytreinen gaan rijden tussen de grote steden. En het busvervoer in de regio wordt te duur, waardoor de Provincie zoekt naar alternatieve vormen van (openbaar) vervoer. Voor al deze vraagstukken en ontwikkelingen is er op dit moment geen pasklare oplossing. Hiervoor is een regionale aanpak vereist, samen met de andere overheden en het bedrijfsleven. “

Bron: gemeente Tiel.

Op 26 september 2018 heeft de Raad inhoudelijk ingestemd met de Regionale Mobiliteitsagenda. De Regionale Mobiliteitsagenda vertaalt integrale ambities op het vlak van auto, fiets en ov naar concrete maatregelen. Om een volwaardig gesprekspartner te zijn, is het van belang om als regio één geluid te laten horen. Voor de leefbaarheid is het belangrijk dat alle inwoners voorzieningen, werk en school in Rivierenland goed kunnen bereiken.

De VVD is blij met de Regionale Mobiliteitsagenda en is benieuwd naar het Uitvoeringsplan Mobiliteit om te zien hoe wij de agenda gezamenlijk gaan realiseren. Voor de VVD blijft de bereikbaarheid en veiligheid van Tiel van groot belang. Concrete maatregelen als de verbreding van de A15, snelle en veilige fietsverbindingen naar omliggende gemeenten en het behoud van de rechtstreekse treinverbindingen naar Utrecht en Arnhem ontbreken wat de VVD betreft in de verdere uitwerking niet.