Op bezoek bij BSR en Niacet

© Erik Rhebergen

Deze week stonden er twee bezoeken op mijn agenda. Woensdagavond was  ik samen met enkele fractieleden van VVD Tiel te gast bij de viering van het 10-jarig bestaan van BSR. En zaterdag ben ik namens VVD Tiel samen met mijn kids op bezoek geweest bij Niacet in het kader van de open dag van de chemie.

BSR

BSR is een samenwerkingsverband op het gebied van belastingen van Waterschap Rivierenland, Avri en onder andere de gemeente Tiel. Voor burgers, bedrijven en instanties heeft de samenwerking als voordeel dat ze één aanslagbiljet ontvangen en met één organisatie te maken hebben. Door schaalvergroting en samenwerking kunnen zij de belastingtaak effectiever en efficiënter uitvoeren.

De viering van het 10-jarig bestaan van BSR startte met een presentatie van Bob van Luijt. Hierin werden wij meegenomen in de digitale transformatie en de internet of things.

Belangrijkste wat mij gebleven is van het verhaal van Bob van Luijt is, dat het succes van digitale transformatie bij een organisatie is voor een groot deel afhankelijk van menselijke aspecten, waarbij mensen, acties en samenwerking de belangrijkste succesfactoren zijn. Technologie, tools en systemen zijn slechts voor een klein deel van belang.

Later op de avond werden de aanwezigen getrakteerd op een optreden van Frans Duijts en gingen de voetjes van de vloer.

Niacet

Niacet is producent van organische zouten bestemd voor onder andere de farmaceutische, levensmiddelen- en diervoederindustrie. Hun producten voorzien in levensbehoeftes middels een breed scala van toepassingen die essentieel zijn voor het dagelijkse leven, zoals levensmiddelenconservering, antibiotica, dialyse behandeling en energie productie.

Op het terrein van Niacet was een rondleiding uitgezet en wij konden kijken bij onder andere het laboratorium, het magazijn en diverse productieafdelingen. Ook waren er vele informatieve stands waar kinderen van alles konden leren. Mijn kids zijn samen ruim een half uur bezig geweest met het programmeren en laten rijden van een mBot. Zelf vond ik vooral het vraag gestuurde productieproces heel interessant.

De rondleiding werd afgesloten met een hapje en een drankje waarbij mijn kids vooral de frietjes, de suikerspin en de poffertjes heel lekker vonden.