Liberaal

Mensen zijn vaak verrast als ze horen dat ik bij een politieke partij zit. Misschien komt dat omdat ik ben geboren en getogen in een ander land. In Venezuela ben ik opgegroeid, onder bewind van Hugo Chávez. Het land waar Ché Guevara en Fidel Castro als helden worden gezien. 

Het was vreselijk om te zien hoe mensen en bedrijven hun  vrijheid verloren aan de overheid. Bedrijven werden steeds meer genationaliseerd en de overheid nam een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Daar kon je niets aan veranderen. Ik vond het zo oneerlijk! Ik wilde alleen maar vrij zijn, Ik wilde alleen maar vrij zijn, mijn eigen keuzes kunnen maken, zelf nadenken en vooral mijn eigen verantwoordelijkheid nemen.

Jaren later ben ik in Nederland komen wonen,  in de bruisende en groeiende stad Tiel. We hebben hier de Waal, de Betuwelijn, de snelweg A15 en zijn echt een logistieke hotspot. We hebben ook velden vol met fruit en niet zomaar fruit, maar het beste en het lekkerste! Het fruit uit Tiel heeft zelfs een eigen icoon, Flipje. Tiel heeft als Hanzestad ook een rijke geschiedenis. Pas nog hebben archeologen op Medel opgravingen gedaan uit het verre verleden van Tiel.

We hebben een mooie stad maar dat te behouden is niet altijd vanzelfsprekend. Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen vind ik. Persoonlijk ben ik blij dat we invloed kunnen uitoefenen en door allemaal een steentje bij te dragen de stad Tiel nog veiliger, mooier, schoner en bruisender kunnen maken. Daarom heb ik me aangesloten bij de VVD en ik kijk er naar uit om de komende jaren om mijn steentje te bij te dragen aan deze mooie stad in dit mooie land.

Met vriendelijke groet,

Duanelcy