Huisvesting Lingecollege

Afgelopen woensdag werd in de commissie Samenleving  een informatienota besproken betreffende de ( ver ) nieuwbouw van het Lingecollege.

De fractie van de VVD vindt dat goede, moderne huisvesting  voor het Tielse onderwijs noodzakelijk is.  Dit naast goed onderwijs,  is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat scholieren hun talenten kunnen ontwikkelen.

In 2015 is er besloten een bedrag van ruim 17 miljoen te investeren in de ( ver ) nieuwbouw, daar heeft de VVD mee ingestemd. Deze investering heeft er overigens ook toe geleid dat de VVD het verantwoord vond om dit jaar de OZB te verhogen.

Nu  stond er in de informatienota te lezen dat de investering bijna 23 miljoen zou gaan bedragen, dat is dus een aanzienlijk hoger bedrag dan eerder afgesproken. De fractie van de VVD is en was van mening dat dit soort zaken in de gemeenteraad dienen te worden besproken en niet in een commissie.

Vandaar dat wij het college nadrukkelijk hebben gevraagd met een raadsvoorstel te komen, waarin onder meer een deugdelijke financiële onderbouwing is opgenomen zodat de raad een zorgvuldig, verantwoord, besluit kan nemen.

De VVD fractie is blij dat de wethouder heeft toegezegd met een voorstel naar de raad te komen.

In onderstaand artikel, dat  in de Gelderlander verscheen, is een weergave te lezen van hetgeen er woensdag over de huisvesting van het Lingecollege is gezegd.

Ans Duquesnoy – van den Heuvel

Fractievoorzitter

Gelderlander: https://www.gelderlander.nl/rivierenland/politiek-laat-rsg-lingecollege-even-bungelen~a92fbaa7/