VVD Tiel zegt volmondig ja tegen Logistieke Hotspot Rivierenland

TIEL - De stichting Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR) is een samenwerking tussen elf gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven. Het proces van de oprichting van de stichting LHR kent verschillende fasen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 september jl. is besloten over een van de laatste punten in het traject. Namelijk de aankoop van 200 certificaten, als deelname aan de stichting.

Tijdens de raadsvergadering heeft de VVD het voorstel gesteund om de certificaten voor een bedrag van Euro 1.350,- te kopen. Dit was een logische stap na het vaststellen dat de organisatie LHR een zelfstandige stichting zou worden.

Visie VVD

De VVD vindt dat de Logistieke Hotspot Rivierenland de regio sterker maakt. De verbinding tussen weg, water en eventueel het spoor, zorgen voor een logistieke mogelijkheden. Gevestigde bedrijven worden beter bereikbaar en voor nieuwe bedrijven wordt de LHR een aantrekkelijke vestigingsplaats.

De aantrekkingskracht op bedrijven brengt ook andere voordelen met zich mee. Meer bedrijven, soms met nieuwe gebouwen, betekent meer banen. De regio en Tiel hebben veel werkzoekenden, wanneer de LHR ontwikkelt wordt zullen meer mensen uitzicht krijgen op een baan. De VVD denkt in werk en ziet hier dus kansen.

Het onderwijs is een belangrijke factor in de samenwerking binnen de LHR. Personeel voor bestaande en nieuwe vacatures heeft een goede, passende opleiding nodig. De VVD hoopt dat werkzoekenden en jongeren in de regio en Tiel met behulp van scholing uitzicht krijgen op een baan in de LHR.

De VVD zei volmondig ja tegen de aankoop van certificaten. Wij steunen de ontwikkeling van de regio, de kansen voor werkzoekenden en jongeren door nieuwe banen in dit gebied en goede logistieke perspectieven voor Tiel in de toekomst.


Meer weten over de logistieke hotspot?

http://logistic-hotspot.nl/language/nl/