VVD STREEFT NAAR OPTIMALISATIE A15

Tiel - De aantrekkelijkheid van bedrijventerreinen in de regio Rivierenland komt in het geding. Net als de lokale VVD-afdelingen zoals VVD Tiel, strijdt ook de VVD Statenfractie Gelderland al langer voor een veiliger en bredere A15. De files worden steeds langer en er gebeuren veel ongelukken, mede door het ontbreken van filedetectie en matrixborden. De A15 is de belangrijkste verbinding tussen het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Europese achterland. De VVD Statenfracties uit zowel Gelderland als Zuid-Holland maken zich zorgen over de impact die het fileprobleem heeft op deze, voor beide provincies essentiële verkeersader.

Afgelopen woensdag brachten beide Statenfracties, VVD-Gedeputeerde Bieze en de wethouder en een aantal fractieleden van de VVD Tiel, een werkbezoek aan het Intergamma Distributiecentrum in Tiel. DHL Supply Chain verzorgt voor Intergamma de opslag, in-en uitslag voor de Gamma en Karwei Bouwmarkten in de Benelux. Het transport van een groot deel van de leveranciers naar het distributiecentrum en de leveringen aan 384 bouwmarkten worden uitgevoerd door DHL Freight in Tiel. DHL is de grootste logistieke leverancier ter wereld. Intergamma heeft door een gewijzigde inkoopstrategie kunnen realiseren dat zoveel mogelijk goederen gegroepeerd via het distributiecentrum in Tiel worden vervoerd.


DHL Freight heeft dagelijks zo’n 40 vrachtwagens op de weg en die staan iedere dag gemiddeld een half uur stil op de A15. De economische schade daarvan is 300.000 euro per jaar. Het probleem is echter nog groter; ook de op- en afritten van de A2 naar de A15 zijn dringend aan verbetering toe.

De VVD’ers kregen ook nog een toelichting op het werk van de Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR), een samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten uit regio Rivierenland, diverse ondernemers, de onderwijssector, de Kamer van Koophandel, VNO-NCW en de provincie Gelderland. Het doel van deze samenwerking is het verder (logistiek) ontwikkelen van de regio.

De twee speerpunten zijn: het versterken van de regionale bedrijvigheid en het aantrekken van (inter)nationale bedrijvigheid waardoor de werkgelegenheid wordt gestimuleerd. Ook de gemeente Tiel heeft nu een contract met de Logistieke Hotspot Rivierenland.


Aan het einde van dit geslaagde werkbezoek, spraken de VVD Zuid-Holland en de VVD Gelderland af zich gezamenlijk in te blijven zetten voor het optimaliseren van de A15, zodat deze belangrijke verbinding tussen de Rotterdamse haven en het achterland optimaal benut kan worden.

.-.-.-.-.-.-.-.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met VVD Fractiemedewerker Birkitta Kortes, op het nummer 06-49 32 4000 of via de mail:vvd@ps.gelderland.nl.