De VVD blijft zich inzetten voor de kwaliteit van het openbaar vervoer, nu en in de toekomst!

Ter voorbereiding op de behandeling van de begroting 2018 heeft de VVD aan het college onderstaande vraag gesteld:

“Welke mogelijkheden zijn er om de nadelen voor treinreizigers zoveel mogelijk te beperken bij invoering nieuwe dienstregeling?”

Het antwoord van de gemeente Tiel luidde:

“Regio Rivierenland heeft een brief aan de directie van NS gestuurd met het verzoek voor 2018 maatregelen te nemen om de dreigende lange overstaptijden in Tiel en Geldermalsen te beperken. De NS heeft toegezegd dat de concept dienstregeling zal worden aangepast, waardoor de overstaptijd Tiel - Den Bosch op station Geldermalsen beperkt blijft tot slechts enkele minuten (was ruim ½ uur). Daarmee is een deel van de knelpunten opgelost. Voorts zet Arriva voorlopig bussen in tussen Kesteren en Rhenen. Daardoor kunnen reizigers tussen Neder-Betuwe en Utrecht via Veenendaal reizen, om de lange overstaptijd op station Tiel te ontwijken. NS heeft de genoemde brief nog niet beantwoord.”

De VVD is verheugd te lezen dat het knelpunt in de overstap in Geldermalsen naar Den Bosch lijkt te zijn opgelost. Helaas hebben wij nog geen bericht ontvangen van onder andere de NS wat dit bericht bevestigd.

Maar wij zijn zeker nog niet tevreden.

De overstap in Tiel tussen treinen van NS en Arriva blijft een knelpunt en daarmee samenhangende overstap naar het busvervoer dus ook. Als de bussen van Arriva goed aansluiten op de treinen van Arriva, dan sta je als reiziger met de trein van de NS letterlijk en figuurlijk in de kou.

Samen met de gemeente Tiel, Regio Rivierenland en alle daarbij aangesloten gemeenten zal de VVD zich blijven inzetten voor de kwaliteit van het openbaar vervoer nu en in de toekomst!

Ans Duquesnoy – van den Heuvel

Fractievoorzitter


Eerdere artikelen:

1. https://www.gelderlander.nl/rivierenland/irritatie-over-dienstregeling-trein-in-rivierenland-dit-kan-niet-zo~a8db781b/

2. http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2142835/Verzet-tegen-spoorboekloos-rijden

3. http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2143862/NS-past-dienstregeling-rivierengebied-niet-aan

4. https://www.bd.nl/zaltbommel/regio-rivierenland-nieuwe-dienstregeling-ns-onacceptabel~ac6696c6/