Minister Melanie Schultz bezoekt Tiel. Themabijeenkomst: “Verkeer en Vervoer in Rivierenland”

TIEL – De Themabijeenkomst van 5 maart staat in het teken van “Verkeer en Vervoer in Rivierenland”. Het wordt georganiseerd door de VVD afdelingen uit Rivierenland in samenwerking met VVD Gelderland. De problemen in het kader van de A15 spelen niet alleen in de buurt van Tiel maar worden in heel Rivierenland ervaren. De VVD gaat voor een integrale aanpak van de problematiek en daarom hebben zij deze middag de Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, uitgenodigd om de problemen bij haar onder de aandacht te brengen.

De VVD strijdt al langer voor een veiliger en bredere A15. Files worden steeds langer, er gebeuren vele ongelukken mede door het ontbreken van filedetectie en matrixborden. Hiermee komt de aantrekkelijkheid van bedrijventerreinen en de Logistieke Hotspot in regio Rivierenland in het geding. De VVD maakt zich zorgen over de impact dat het fileprobleem heeft op de veiligheid en de economie. 

De bijeenkomst komt op een goed moment. De Nederlandse economie is zich langzaam aan het herstellen waardoor er weer extra transport naar het achterland over de A15 zal gaan. Dit kan er toe leiden dat de filedruk nog meer toeneemt. Ook de Nederlandse Main ports (Rotterdamse Haven, Schiphol en Eindhoven) kunnen hierdoor niet optimaal groeien, wat dan weer invloed heeft op onze landelijke economie.


Tijdens de Themabijeenkomst worden er een tweetal presentaties verzorgd. Namelijk door VVD Wethouder Marcel Melissen en een spreker namens VNO-NCW. Deze presentaties gaan over de problematiek van de infrastructuur en de logistiek in Rivierenland. Daarnaast is er tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om vragen te stellen aan de minister en kunt u in gesprek met zowel de minister, de aanwezige gedeputeerde en de lokale bestuurders. 

Iedereen is welkom, we verheugen ons erop u te mogen verwelkomen bij BuitenSporig op het Station in Tiel! 

  • Datum: Donderdag 5 maart 2015
  • Tijd: 13.15 uur inloop, 13.30 uur start bijeenkomst
  • Locatie: BuitenSporig, Stationsplein 1, 4001 PB Tiel
  • Afsluiting: Rond 15.00 uur
  • Aanmelden is mogelijk via: VVDTiel@live.nl

 

“Samen met u wil de VVD zich inzetten voor een bereikbaar Rivierenland.”