VVD is voor extra camera's voor meer veiligheid

Veiligheid is een belangrijk speerpunt voor de VVD en cameratoezicht helpt om de veiligheid te verbeteren. Wij zijn daarom tevreden dat de Tielse gemeenteraad 17 februari 2016 heeft ingestemd met het nieuwe camerabeleid.

Het nieuwe camerabeleid stelt meer cameratoezicht voor; twee camera’s op Het Plein, een camera bij de Santwijckse Poort, een camera bij de Waterstraat en een camera op winkelcentrum Rauwenhof. Deze camera’s kunnen flexibel worden ingezet en indien nodig verplaatst.

 

De VVD Tiel vindt dat cameratoezicht bijdraagt aan het verminderen van criminaliteit doordat daders gefilmd worden tijdens hun daad en daardoor sneller opgespoord kunnen worden. Daarnaast zal cameratoezicht een afschrikwekkende werking hebben. Overlastgevende groepen of criminelen zullen worden afgeschrikt door camera’s. Normoverschrijdend gedrag en misdrijven kunnen daardoor worden voorkomen. Op die manier verbetert cameratoezicht de veiligheid in Tiel.

Waar het gaat over de privacy van de inwoners en bezoekers van Tiel vinden wij dat daar zorgvuldige afwegingen over zijn gemaakt. Er zijn geen andere maatregelen, die minder invloed hebben op de privacy, die dezelfde werking hebben. De VVD denkt dat deze afweging voldoende is en vindt dat de overheid vrijheden licht mag inperken om daarbij de veiligheid van iedereen te verhogen.

 

De VVD Tiel vindt het belangrijk dat de veiligheid in de gemeente verbetert. Vorig jaar zijn vier extra wijkagenten benoemd en daar zijn wij blij mee. De combinatie van o.a. wijkagenten, buurpreventie en cameratoezicht versterkt elkaar en draagt bij aan een veiligere gemeente. En dat willen wij; een veiliger Tiel.

 

Elisa Derksen

VVD Raadslid gemeente Tiel